De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Virtualisatie serverpark

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Virtualisatie serverpark

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Bij het bedrijf Ideo wordt de hardware niet ten volle benut. Zo komt het voor dat vaak veel servers een lange tijd niets staan te doen. Om dit op te lossen wordt er gekeken naar de mogelijkheden die virtualisatie biedt.

In dit project was de scope betreffende virtualisatievormen nog niet afgebakend. Hierdoor was de eerste stap in het project het onderzoeken van de verschillende virtualisatievormen die aanwezig zijn in de markt. Verder moest er gekeken worden welke vorm of vormen van virtualisatie een toegevoegde waarde hebben voor het bedrijf. De meest geschikte kandidaten hieruit waren opslagvirtualisatie en servervirtualisatie. Vervolgens zijn deze vormen van virtualisatie verder uitgewerkt waarbij gekeken word naar de voordelen, de nadelen en welke beheersaspecten komen kijken bij een virtueel landschap.

Eenmaal er bepaald was welke virtualisatievorm(en) geïmplementeerd zouden worden, werd de testfase gestart van de verschillende softwarepakketten. In deze fase werden ook pakketten opgenomen om fysieke servers om te zetten naar virtuele servers (p2v).

Op basis van de bevindingen die gedaan zijn in de vorige fase word een architectuur opgesteld voor het IT landschap. In deze fase wordt ook bekeken of de aanschaf van nieuwe hardware benodigd is om de virtualisatievorm zoals de organisatie deze in gedachte heeft te verwezenlijken.

Op basis van deze IT landschap architectuur is er een implementatieplan tot stand gekomen. In dit implementatieplan staan de stappen en handelingen om van de huidige infrastructuur naar de beoogde te komen.

De implementatie van de beoogde architectuur wordt gedaan doormiddel van het implementatieplan. In dit implementatieplan is ook rekening gehouden met een eventuele terugrol naar de bestaande infrastructuur.

Toon meer
OrganisatieAvans Hogeschool
AfdelingAIM Academie voor ICT en Media
PartnersIdeo B.V.
Jaar2008
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk