De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Het bouwkunding ontwerp van een modulaire perronconstructie

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Het bouwkunding ontwerp van een modulaire perronconstructie

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Aangezien het huidige lichtgewicht systeem van MGX Group in vergelijking een duur
systeem is om op draagkrachtige grond toe te passen, wordt er voor MGX Group een nieuw systeem ontwikkeld. Dit perronsysteem moet een goed alternatief worden voor het traditionele keerwandsysteem. Het systeem wordt waarschijnlijk een duurder systeem, maar het te ontwerpen systeem wordt echter modulair, waardoor de bouwtijd verkort.
Ook wordt er op aanvraag van Avans Hogeschool een perronoverkapping ontwikkeld om het bouwtechnisch gehalte van de opdracht te vergroten.
Het perronsysteem wat ontworpen is door de projectgroep voldoet grotendeels aan de gestelde eisen van de opdrachtgever. Als MGX Group interesse heeft in het ontwerp, wordt aanbevolen om voor de kosten een precieze berekening te maken. Er wordt afgeraden om het systeem te gebruiken op een niet-draagkrachtige ondergrond. De focus lag op een fundering op staal.
De overkapping heeft een moeilijkere markt voor modulaire systemen. Hier is het esthetische beeld een belangrijk onderwerp. Ook worden op stations vaak unieke overkappingen gerealiseerd, daarom adviseren wij MGX Group om hier geen producten voor te ontwikkelen.

Toon meer
OrganisatieAvans Hogeschool
OpleidingAB&I Academie voor Bouw en Infra
Datum2013-06
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk