De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Productverslag implementatie Bedaux de Brouwer Architecten. Beschrijving van het product van het implementeren van Trias.

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Productverslag implementatie Bedaux de Brouwer Architecten. Beschrijving van het product van het implementeren van Trias.

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Bedaux de Brouwer Architecten BV BNA is een klein architectenbureau met 23 medewerkers. Bij het aanstellen van de nieuwe bureaumanager, besloot deze om een aantal interne processen te automatiseren. Reden hiervoor waren omslachtig lopende processen zoals e-mail en urenadministratie en gemis van managementinformatie betreffende projecten.
Het bureau is een pakketselectie traject gestart. Daarin heeft het bureau een drietal pakketten gelegd naast de eisen en wensen die de medewerkers stellen aan een nieuw systeem. Uiteindelijk heeft het bureau gekozen voor Trias Relatiebeheer en Projectmanagement. Het bureau heeft vervolgens een beroep gedaan op Avans Hogeschool om een afstudeerder te sturen met de opdracht om dit informatiesysteem te implementeren.
Met de afstudeerder is een projectteam gevormd. Naast de afstudeerder maken ook de bureaumanager en een medewerker deel uit van dit projectteam. Volgens de implementatiemethode is het projectteam aan de slag gegaan om het systeem in te richten.
Het projectteam heeft volgens de methode eerst relatiebeheer opgezet. Zaken waaraan gedacht moest worden waren onder andere rubricering, internationale relaties en telefoonnummers. Na relatiebeheer werd de module projecten ingericht. De kern van deze module wordt gevormd door het projectprofiel, wat invloed heeft op de begroting, het urenbriefje en de facturatie. Aan de hand van de module projecten is de urenverantwoording ingericht. Het volgende onderdeel, communicatie, is vanwege een aantal problemen niet geheel afgerond.
Bovenstaande werkzaamheden hebben veranderingen ingehouden voor de medewerkers. Naast de winst aan managementinformatie, zijn ook het toegankelijke relatiebestand, duidelijkere urenadministratie en meer inzicht in de projecten grote veranderingen voor het bureau.
Geconcludeerd kan worden dat het traject, hoewel succes, niet geheel is afgerond vanwege problemen betreffende de module communicatie. Als aanbeveling is een vervolgtraject opgenomen, waarin onder andere wordt beschreven hoe het beste doorgegaan kan worden met het onderdeel communicatie.

Toon meer
OrganisatieAvans Hogeschool
AfdelingAIB Academie voor ICT en Business
PartnersBedaux de Brouwer Architecten BV BNA
Jaar2009
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk