De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Elektronische leeromgevingen in het voortgezet onderwijs: Kritische succesfactoren binnen een (elo) project

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Elektronische leeromgevingen in het voortgezet onderwijs: Kritische succesfactoren binnen een (elo) project

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

De onderwijswereld is de laatste jaren behoorlijk in beweging. Naast technologische ontwikkelingen zoals slimme schoolborden, elektronische leeromgevingen (ELO's) en online toepassingen hebben de diverse doelgroepen invloed op het online ICT beleid van een school.

De laatste 20 jaar is er veel geïnvesteerd in ICT door de overheid. Scholen kregen veel geld voor de aanschaf van ICT apparatuur, programmatuur, content en (internet) voorzieningen. Ondanks deze technologische push zijn scholen nog steeds niet in voldoende mate gedigitaliseerd.

Voor het realiseren van duurzame veranderingen voor kwaliteitsverbetering van onderwijs door ICT levert een onderwijskundige pull meer op dan de technologische push. Door middel van een onderwijsprocesanalyse of onderwijsprocesverbetering kan bepaald worden welke ICT middelen toegevoegde waarde hebben.

Het gebruik van software door een school kan proces-, of leerobject georiënteerd zijn. Een consultant van Daidalos moet kunnen inschatten welke oriëntatie een school heeft en hij moet het selectietraject van software daarop aanpassen.

De komende jaren verwachten scholen ELO's met een opener karakter. Het integreren van diverse softwarepakketten binnen één toegankelijke portal is wenselijk. Kennis van principes en standaarden speelt hierbij een belangrijke rol.

Daarnaast speelt implementatiemanagement bij ELO projecten ook een cruciale rol. De (eind) gebruiker zorgt ervoor dat een ELO geaccepteerd en gebruikt kan gaan worden. Een goed implementatieplan kan hierbij helpen.

Toon meer
OrganisatieAvans Hogeschool
AfdelingAIM Academie voor ICT en Media
PartnersDaidalos BV
Jaar2008
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk