De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Remote Acces - Monitoring en support van PLC's op afstand

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Remote Acces - Monitoring en support van PLC's op afstand

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Een onderzoek naar oplossingen om zo flexibel mogelijk een PLC op afstand te kunnen benaderen om storingen sneller op te lossen.

Er is een voorontwerp gemaakt om de structuur van PC's, PLC's, netwerkcomponenten en software duidelijk in kaart te hebben. Tijdens het maken van dit voorontwerp zijn keuzes gemaakt tussen technieken als inbellen, VPN gateways met vaste- of mobiele Internetverbindingen en het wel- of niet inrichten van een centraal punt.

Er is gekozen om een centraal punt in te richten ten behoeve van het beheer van verbindingen en software versies. Dit centrale punt is via een goed beveiligde remote desktop sessie van iedere willekeurige locatie te benaderen.

Op dit centrale punt staan virtuele machines met alle benodigde software om de PLC's op een object te kunnen benaderen. De verbinding vanaf dit centrale punt naar de PLC's op de objecten werkt op basis van VPN om een goed beveiligde tunnel over het onbeveiligde Internet te creëren. Op de centrale PC staat een software VPN client die verbinding maakt met een VPN gateway.

Deze VPN gateway heeft een verbinding met Internet via een 2G of 3G sim kaartje. Het verslag beschrijft de afwegingen tussen verschillende software, mobiele abonnementen en hardware VPN clients. Het beschrijft hoe het geheel gebruikt, ingesteld, onderhouden en uitgebreid moet worden.

Het project is geïmplementeerd, de implementatie van het project en het toespitsen van het systeem op dit specifieke project zijn beschreven. Naast deze praktische toelichtingen wordt ook de theorie achter verschillende beveiligingsproblemen- en protocollen gegeven zoals (D)DoS, 'Man-in-the-middle' attacks, RSA, AES, Diffie-Hellman en SHA.

Toon meer
OrganisatieAvans Hogeschool
AfdelingATM Academie voor Technologie en Management
Datum2013-06
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk