De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Deep Sea Mining

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Dit is een scriptie welke is geschreven over het haalbaarheidsonderzoek van Deep Sea Mining. Er wordt onderzocht of het mogelijk is om een vorm van verticaal transport voor grondstof te realiseren voor een afstand van 2000 meter of meer. Er is hiervoor gezocht naar verschillende technieken die worden toegepast voor verticaal transport, denk aan hijsen, pompen, de schroef van Archimedes e.d.. Er is aan de hand van de eis "het moet uit bestaande technieken bestaan" besloten dat de techniek hijsen verder is onderzocht.
Door onderzoek te doen naar de problemen waar men mee kampt in de offshore wereld is er een ontwerp bedacht voor het verticaal transport. Dit ontwerp is in een aantal deelproblemen verdeeld met voor elk deelprobleem meerdere oplossingen. Aan de hand van Methodisch Ontwerpen zijn de oplossingen beoordeeld, om tot een conceptontwerp te komen via het Morfologisch overzicht waar onderzoek naar kan worden gedaan.
De deelproblemen zijn als volgt ingedeeld:
Vaartuig:
In de keuze van het vaartuig wat zal worden gebruikt is men vrij. Dit komt doordat er een systeem is ontworpen wat kan worden ondersteund door een groot aantal vaartuigen.
Tussenopslag:
Er wordt gebruik gemaakt van een tussenopslag zodat er nagenoeg geen rekening met de golfslag hoeft te worden gehouden.
Grondstoffen transport van tussenopslag naar vaartuig:
Er zal gebruik worden gemaakt van een pompsysteem. Dit is een techniek welke wordt toegepast bij baggerschepen. Het is mogelijk om de afstand tussen het tussenstation en het wateroppervlak door pompen te overbruggen.
Verankering tussenopslag:
Het tussenstation zal op zijn plek worden gehouden door meerdere ankerkabels. Het tussenstation wordt door middel van twee drijflichamen omhoog gehouden. De verankering is nodig omdat er stromingen zijn op de oceaan.
Opslag van grondstoffen tijdens transport van bodem naar tussenopslag:
Hier is uitgebreid onderzoek naar gedaan, er zal gebruik worden gemaakt van een bak welke via een kabel omhoog zal worden gehesen.
Ledigen grondstoffenopslag in tussenstation:
De onderzijde van de bak zal open kunnen klappen. De bak zal boven het tussenstation komen te hangen waardoor de grondstoffen recht onder de bak in het tussenstation zullen worden gestort.
Vullen grondstoffen opslag op bodem:
De grondstoffen zullen worden gestort in de bak, waarvan de bovenzijde open is geklapt. Zodra de bak vol is zal de bovenzijde weer dicht gaan.

Toon meer
OrganisatieAvans Hogeschool
AfdelingATM Academie voor Technologie en Management
PartnersImProvia
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk