De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Energie, van ondergeschoven kindje tot oogappel

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Energie, van ondergeschoven kindje tot oogappel

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

De laatste jaren is er in het nieuws en in de vastgoedwereld veel te doen om de verduurzaming van gebouwen.
Ook binnen de gehandicaptenzorg is er ruimte voor besparingen. Zodoende wordt gekeken op welke kostenposten het meest bespaard kan worden. Men komt dan al snel uit op de kosten van het personeel. Echter is dit een kostenpost die een cruciale rol in de zorg speelt. Er dient naar andere kostenposten te worden gekeken, waaronder de energiekosten.
Hiernaast is de overheid, sinds 2012, actief bezig met het hervormen van het huidige zorgstelsel binnen Nederland. Al deze veranderingen en ontwikkelingen dragen eraan bij, dat de zorginstellingen manieren moeten zoeken, om kostenposten zo laag mogelijk te houden. Hierbij dient echter de zorg van de cliënt gewaarborgd te blijven.
Er vindt een verandering van financiële instroom plaats, binnen zorginstellingen, waardoor zij minder geld vanuit de overheid krijgen. Hierdoor zijn zij genoodzaakt om te kijken op welke manieren dat opgevangen kan worden.
Met deze wetenschap wordt er gekeken welke geschikte maatregelen er gevonden worden, die helpen bij het terugdringen van de energiekosten. Om dit te bereiken wordt er gekeken naar maatregelen, die geen of een lage investering met zich meebrengen. Deze gevonden maatregelen geven antwoord op de onderzoeksvraag: Hoe kan Cello de kostenpost ‘energie’ zo effectief mogelijk terugdringen?

Toon meer
Trefwoorden
OrganisatieAvans Hogeschool
OpleidingBouwmanagement en Vastgoed-Tilburg
AB&I Academie voor Bouw en Infra
PartnersCello Zorg Vught
Datum2014-06-13
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk