De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Zelfvertrouwen

Accepteer jezelf. Ieder mens is uniek!

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Zelfvertrouwen

Accepteer jezelf. Ieder mens is uniek!

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Dit onderzoek bestaat uit 5 hoofdstukken. In hoofdstuk 1 tot en met 3 ook wel het theoretisch verslag wordt toegewerkt naar het praktijkdeel uit hoofdstuk 4 en 5. Tevens beschikt zowel het theoretisch verslag als het praktijkdeel over een inleiding.
In hoofdstuk 1 bekijk ik zelfvertrouwen vanuit verschillende invalshoeken: maatschappelijk/sociaal, onderwijskundig en christelijk. Het christelijke aspect staat hierbij centraal, daar ik katholiek zal afstuderen. Daarnaast kunt u in dit hoofdstuk lezen welke deelvragen moeten leiden tot een antwoord op de onderzoeksvraag: ‘Hoe stimuleer ik het zelfvertrouwen van kinderen’. In hoofdstuk 2 ga ik in gesprek met het levensbeschouwelijk verhaal. Hierbij zal naar voren komen wat de achterliggende gedachte van dit verhaal is. Hoofdstuk 3 beschrijft hoe waardevol de gevonden theorie voor mij is geweest en leest u welke activiteiten aan de gevonden theorie zijn gekoppeld.
Hoofdstuk 4 vertelt welke activiteiten ik heb uitgevoerd. Tevens is er per activiteit een korte reflectie aan toegevoegd, waarin de beginsituatie, doelstellingen en gebruikte werkvormen naar voren komen. Het laatste hoofdstuk, hoofdstuk 5 geeft een reflectie weer op het gehele onderzoek en op mijn professionele identiteit.

Toon meer
OrganisatieAvans Hogeschool
OpleidingLeraar Basisonderwijs
AfdelingPABO Academie voor Pedagogisch Onderwijs
PartnersKBS Sinte Maerte
Datum2014-05-12
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk