De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Rapportage Procesverslag Document Management Portaal inclusief migratietool

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Rapportage Procesverslag Document Management Portaal inclusief migratietool

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Voor mijn afstuderen aan de opleiding Informatica op Avans Hogeschool te Breda, heb ik mijn afstudeeropdracht uitgevoerd bij Aranea te 's-Hertogenbosch. Aranea is een jong en dynamisch bedrijf voor het geven van advies op het gebied van IT en business vraagstukken.
Voor mijn project heb ik een Document Management Portaal ingericht en geïmplementeerd waarmee medewerkers kennis kunnen waarborgen en delen met elkaar. Een migratietool is ontwikkeld om het initieel vullen van het Document Management Portaal met bestaande documenten te vergemakkelijken. De inrichting van het Document Management Portaal was op basis van SharePoint 2007. De ontwikkeling van de migratietool was op basis van C# in de programmeeromgeving Visual Studio 2010. Aranea neemt SharePoint af als dienst, deze dienst maakt onderdeel uit van BPOS. BPOS staat voor Business Product Online Services.
Voor het project moest een ontwikkelmethode gekozen die het beste zou passen bij het project. Verschillende ontwikkelmethodes zijn met elkaar vergeleken, aan de hand daarvan is de ontwikkelmethode "RUP op maat" gekozen. RUP als ontwikkelmethode is te groot, vandaar de keuze voor RUP op maat.
RUP op maat bestaat uit 4 fasen: inception fase, elaboration fase, construction fase en transition fase. Binnen elke fase moeten een aantal documenten opgeleverd worden welke belangrijk zijn voor de betreffende fase.
Inception fase zorgt voor een gemeenschappelijk beeld tussen opdrachtgever en opdrachtnemer. De elaboration fase gaat dieper in op de technische haalbaarheid van het project.
De construction fase is de fase waarin het Document Management Portaal ingericht en geïmplementeerd wordt, tevens wordt de migratietool ontwikkeld.
In de transition fase worden de gebruikers -en beheerdershandleidingen voor het Document Management Portaal en de migratietool opgesteld. Het Document Management Portaal en de migratietool zullen uitvoerig getest worden op functionaliteit. De overdracht en afronding van het Document Management Portaal en de migratietool behoren ook tot de transition fase. Het Document Management Portaal is de eerste stap richting het verbeteren en vergemakkelijken van processen. De aanbeveling voor Aranea is het migreren van email functionaliteit, dit houdt in dat de email functionaliteit niet intern maar extern gehost gaat worden.
Het migreren van email functionaliteit is een dienst die aangeboden wordt binnen BPOS, genaamd Exchange Online. Omdat men al werkt met de BPOS omgeving is het efficiënter om de email functionaliteit te combineren met de huidige portaalfunctionaliteit.
Een ander voordeel is dat wijzigen aan contact meteen verwerkt kunnen worden in de Active Directory en vice versa. Daarnaast zijn integratiemogelijkheden aanwezig doordat er momenteel al gebruik gemaakt wordt van SharePoint.

Toon meer
OrganisatieAvans Hogeschool
AfdelingAIB Academie voor ICT en Business
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk