De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Digitaal archiveren

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Digitaal archiveren

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

De afstudeeropdracht is ontstaan doordat het bedrijf MOL Logistics B.V. (hierna te noemen MOL) het proces van de inkomende facturen verbeterd wilde zien. Tevens wilde men weten of dit proces te digitaliseren was.
De volgende doelstellingen zijn van belang om de afstudeeropdracht tot een goed einde te brengen. De doelstellingen bestaan uit het in kaart brengen van de huidige situatie van het proces van de inkomende facturen, het in kaart brengen van de gewenste situatie van dit betreffende proces en het maken van een pakketselectie van pakketten die de gewenste situatie kunnen ondersteunen. De student heeft in zijn plan van aanpak dan ook een planning gemaakt waarin hij de verschillende activiteiten heeft onderverdeeld.
Enkele knelpunten van de huidige situatie die uit de interviews en enquêtes zijn gekomen zijn onder meer: Facturen worden bij binnenkomst niet geregistreerd, facturen raken soms kwijt, men weet vaak niet waar een factuur uithangt en de financiële administratie heeft pas zicht op de factuur als deze langs de budgethouders is gegaan en/of verwerkt is in het ERP pakket. Het proces is fraudegevoelig en de verwerking in LIMS heeft een beperkt aantal opties.
Aan de hand van de uitkomsten uit de interviews, enquêtes en het literatuuronderzoek heeft de student de gewenste situatie van het proces van de inkomende facturen in kaart gebracht.
In de gewenste situatie zullen zowel papieren als elektronische facturen ontvangen kunnen worden.
In het ERP pakket zal er een automatische matching plaatsvinden waarin de voorcalculatie wordt vergeleken met de gegevens van de digitale factuur. Als deze matching succesvol verloopt zal de factuur automatisch betaalbaar worden gesteld in het financiële pakket FMS.
Vervolgens zijn de eisen en wensen voor de pakketselectie in overleg vastgesteld. Voor de pakketselectie is er informatie aangevraagd van meerdere bedrijven. Aan de hand van de demonstraties en relevante informatie heeft de student de shortlist bepaald waarin de beste 3 pakketten zijn opgenomen. Vervolgens is er ook een advies gegeven, waarin het pakket met de beste prijs/kwaliteitsverhouding naar voren is gekomen. Dit is het pakket Digi Data van het bedrijf K + V van Alphen.
Vervolgens is er een kosten/batenanalyse gemaakt waarin de student rekening heeft gehouden met de kosten en baten die gebaseerd zijn op de gewenste betreffende situatie.
Tot slot heeft de student nog een aantal zaken aangegeven waar MOL in de toekomst rekening mee zal moeten houden.

Toon meer
OrganisatieAvans Hogeschool
AfdelingAIB Academie voor ICT en Business
PartnersMol Logistics B.V.
Jaar2009
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk