De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Embarcadero

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Het afstudeerproject zou zich grotendeels gaan richten op een onderdeel van Embarcadero; FireMonkey. En kon opgesplitst worden in het ontwikkelen van één native applicatie die op zowel Android als iOS uitgevoerd kon worden. Daarnaast diende deze gebruik te maken van één generieke service om te communiceren met de backend van de organisatie. Tijdens het vooronderzoek bleek dat het niet mogelijk was om voor Android te ontwikkelen, daarnaast bleek het ontwikkelen voor iOS ook nog beperkt.

Tijdens het afstudeerproject is er besloten om ook te kijken naar organisaties die hetzelfde bieden als FireMonkey van Embarcadero of meer. Hierbij kwam de organisatie "RhoMobile" naar voren. Zij bieden twee frameworks "Rhodes" en "RhoConnect". Rhodes dient voor het ontwikkelen van native smartphone-applicaties voor iOS, Android, BlackBerry en Windows Phone. RhoConnect kan vervolgens gebruikt worden om deze applicatie te laten synchroniseren met de backend van een organisatie. Het voordeel van het laten samenwerken van de twee frameworks is dat je in Rhodes-applicatie offline kunt werken en naar wens kunt synchroniseren met je RhoConnect-applicatie wanneer hij beschikt over een verbinding.

Vanuit de organisatie was er de wens voor een proof of concept. Hierbij is er gekozen voor het ontwikkelen van een Rhodes-applicatie waarmee het mogelijk is om urenregistraties te boeken op een project. Deze Rhodes-applicatie kan vervolgens synchroniseren met een RhoConnect-applicatie welke de synchronisatie verzorgt tussen de Rhodes-applicatie en de backend Microsoft Dynamics AX 2009. Om te bewijzen of de RhoConnect-applicatie generiek is opgezet is er vervolgens ook een connectie gelegd met Microsoft Dynamics AX 2012.

Voor het ontwikkelen van de proof of concept is er gebruik gemaakt van Xtreme Programming. Hierbij is er gebruik gemaakt van (zelf ontwikkelde) user story, scenario's en task card templates. Daarnaast zijn zowel de RhoConnect als de Rhodes-applicatie voorzien van unit-testen. Aan één punt is niet voldaan "pair-programming", dit is zoveel mogelijk gecompenseerd door wekelijks code-review te houden met de technisch stagebegeleider.
Na het ontwikkelen van de applicatie is er ook nog een systeemtest uitgevoerd. Hierbij is er gebruik gemaakt van testcases. Deze werden samengesteld door de eerder geschreven scenario's te vertalen naar activiteitendiagrammen, die vervolgens vertaald werden naar testgraven.

Toon meer
OrganisatieAvans Hogeschool
AfdelingAIB Academie voor ICT en Business
PartnersAcknowledge Professionals
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk