De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Maakt social media gelukkig?

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Maakt social media gelukkig?

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Het onderzoek had als onderzoeksvraag: Maakt social media gelukkig? Om antwoorden op deze onderzoeksvraag te krijgen, heb ik ook een aantal deelvragen opgesteld. Iedere deelvraag behoort tot een andere invalshoek, zodat het onderwerp vanuit verschillende kanten werd belicht. Ik heb vanuit de godsdienstige en levensbeschouwelijke invalshoek gekeken, met de vraag: Wat is geluk? Vanuit de maatschappelijke invalshoek, met de vraag: Waarom wordt social media, social genoemd en is het wel sociaal? En vanuit de pedagogische invalshoek, met de vraag: Wat kan een school doen aan/ met social media?

Na het opstellen van de onderzoeksvraag en de deelvragen, ben ik op zoek gegaan naar antwoorden. Deze antwoorden heb ik grotendeels terug kunnen vinden in de literatuur. Hierna ben ik aan de slag gegaan met de praktijk. Ik heb dit onderzoek uitgevoerd binnen groep 7/8 van mijn stageschool en heb daar vier lessen gegeven in het teken van het project: Maakt social media gelukkig? De leerlingen waren erg betrokken en vonden het onderwerp interessant!

Na het uitvoeren van het onderzoek waren er wisselende antwoorden op de onderzoeksvraag. Geluk is niet voor iedereen hetzelfde, dit komt ook naar voren in de theorie. Daarop kun je dus concluderen dat niet iedereen gelukkig wordt van social media! De leerlingen gaven aan dat social media meer een luxe is, het is iets waar je ook zonder kunt! Zonder social media kun je ook gelukkig zijn. Een uiteindelijke conclusie is dus dat social media niet gelukkig maakt, het is een luxe middel, wat niet gerelateerd is aan geluk. Er zijn andere factoren die ervoor zorgen dat men gelukkig is.

Toon meer
OrganisatieAvans Hogeschool
AfdelingPABO Academie voor Pedagogisch Onderwijs
PartnersKBS Burgemeester van Mierlo (Rijen)
Datum2013-06-17
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk