De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Afstudeeropdracht Bibliotheek Etten-Leur

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Afstudeeropdracht Bibliotheek Etten-Leur

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Deze adviesrapporten zijn het resultaat van de afstudeeropdracht van Laura Alblas voor de studies Informatiedienstverlening en -Management en Bedrijfskundige Informatica. In de eenentwintig weken van het afstudeertraject is bij de Bibliotheek Etten-Leur onderzoek gedaan naar de verschillende aspecten van de bibliotheekcollectie. Hiernaast is er onderzoek gedaan naar de gevolgen van Zoek&Boek voor de Bibliotheek Etten-Leur.

Onderzoek bibliotheekcollectie

De aanleiding voor het onderzoek naar de verschillende aspecten van de bibliotheekcollectie is dat zich in de collectie van de Bibliotheek Etten-Leur in het verleden enkele verschuivingen voor hebben gedaan. Hierdoor heeft men geen juist beeld meer van uit welke banden deze precies bestaat en of de collectie nog wel aansluit bij het gebruik er van. Daarnaast gaan de provinciale eisen die aan openbare bibliotheken gesteld worden steeds meer invloed uitoefenen op het collectiebeleid. Het is daarom verstandig om inzichtelijk te hebben hoe de collectie in elkaar steekt en wat er door de verschillende partijen van verwacht wordt.

In dit adviesrapport wordt dan ook verslag gegeven van het onderzoek naar de opbouw van de bibliotheekcollectie en de eisen en wensen die hieraan gesteld worden. Uiteraard wordt ook advies uitgebracht over wat en hoe de Bibliotheek Etten-Leur zou kunnen veranderen en verbeteren.

Onderzoek gevolgen Zoek&Boek

De aanleiding voor dit onderzoek is, dat de Bibliotheek Etten-Leur in januari 2008 deel is gaan nemen aan het landelijke Zoek&Boek. Hiermee kunnen bibliotheekleden materialen lenen uit de collecties van andere Nederlandse openbare bibliotheken. Leden van de Bibliotheek Etten-Leur kunnen dus ergens anders lenen, maar dat betekent ook dat er aanvragen vanuit andere bibliotheken bij de organisatie zullen komen. Wat dit zou gaan betekenen voor de biblotheekcollectie was de grootste vraag die de Bibliotheek Etten-Leur graag beantwoord zou zien.

In dit adviesrapport wordt dan ook verslag gegeven van het onderzoek naar de gevolgen van Zoek&Boek voor de organisatie. Uiteraard wordt ook advies uitgebracht over hoe de Bibliotheek Etten-Leur het beste om kan gaan met deze gevolgen.

Toon meer
OrganisatieAvans Hogeschool
InstituutAIM Academie voor ICT en Media
PartnersBibliotheek Etten-Leur
Jaar2008
TypeBachelorscriptie
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 25 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk