De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Gewoon speciaal wonen

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Gewoon speciaal wonen

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

De doelstelling van dit onderzoek is om te weten te komen hoe een kleinschalig wooninitiatief (maximaal 3-6 personen) voor mensen met een langdurige lichamelijke beperking met de zekerheid van 24uurs zorg opgezet kan worden in financieel en praktisch opzicht. De probleemstelling die hierbij naar voren komt is de volgende: 'Hoe kunnen mensen met een langdurige lichamelijke beperking een kleinschalig wooninitiatief opzetten, waarbij 24uurs zorg gegarandeerd is en er rekening gehouden is met de financien?'
De opdrachtgever van het onderzoek is MEE Brabant Noord, door wie deze probleemstelling tot stand is gekomen. MEE is een landelijke instelling die gericht is op personen in de samenleving met een beperking. Dit onderzoek is gericht op gemeente Tilburg, maar door vooronderzoek is duidelijk is duidelijk geworden dat het probleem voor 92% geheel of gedeeltelijk herkend word in heel Nederland.

Via interviews met de doelgroep en hun hulpverleners en door gesprekken met verschillende instanties, zoals de gemeente Tilburg, Per Saldo, het Centrum Indicatiestelling Zorg, CZ Zorgkantoor en woningbouwcooperatie Tiwos zijn alle deelvragen voldoende beantwoord.
Om de probleemstelling te beantwoorden is er een stappenplan opgezet. Dit stappenplan kan ingezet worden bij alle MEE instellingen in Nederland en geeft een duidelijk overzicht van stappen die genomen moeten worden bij het opzetten van een kleinschalig wooninitiatief.

Toon meer
OrganisatieAvans Hogeschool
AfdelingASH Academie voor Sociale Studies 's Hertogenbosch
PartnersMEE
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk