De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Preventief interventieprogramma Delirium

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Preventief interventieprogramma Delirium

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

In het St. Antonius Ziekenhuis is vanaf mei 2010 een preventief interventieprogramma voor delirium van start gegaan. Patiënten die voor een operatie komen worden tijdens de verpleegkundige intake gescreend. Men kijkt of er een verhoogd risico aanwezig is op het ontwikkelen van een delirium. Het programma heeft als doel patiënten die een verhoogd risico hebben op het ontwikkelen van een delirium, interventies aan te bieden zodat de kans op een delirium verminderd wordt. Wanneer bij een patiënt een verhoogd risico is geconstateerd, wordt hij doorverwezen naar de psychiater, die in gesprek gaat met de patiënt en in de meeste gevallen medicatie (Olanzapine®) voorschrijft.

De werkgroep ‘kwetsbare ouderen’ vraagt zich af of het preventieve interventieprogramma, dat sinds mei 2010 ingezet wordt binnen het St. Antonius Ziekenhuis, effect heeft op het aantal patiënten dat een delirium ontwikkelt tijdens hun ziekenhuisopname. In dit verslag wordt antwoord gegeven op de volgende vraag: In hoeverre heeft het preventieve interventieprogramma, voor patiënten die een verhoogd risico hebben op het ontwikkelen van een delirium, effect op het reduceren van het aantal patiënten dat tijdens opname een delirium ontwikkelt?

Daarnaast is onderzocht welke preventieve verpleegkundige interventies ingezet kunnen worden bij de preventieve zorg rondom een delirium.

Toon meer
OrganisatieChristelijke Hogeschool Ede
OpleidingVerpleegkunde
Datum2012-06-18
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk