De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Jongensclubs bij Youth for Christ

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Jongensclubs bij Youth for Christ

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

In Ede merkte YfC dat er onder jongens in verschillende wijken behoefte was om een club te houden met alleen jongens. Voor jongensclubs is echter nog geen programmaboek ontwikkeld.
Vorig jaar is de eerste stap gezet op de weg naar een programmaboek voor jongensclubs. Er is een theoretische basis gelegd, waarin de doelgroep wordt beschreven.
In dit document is onderzoek gedaan naar de praktische kant van het werken met jongens en naar welke activiteiten geschikt zijn voor een jongensclub. Dit heeft geresulteerd in dit onderzoeksverslag en daarbij horend het programmaboek voor jongensclubs.Het uiteindelijke programmaboek is voor mensen die in naam van de organisatie YfC met jongens werken. Het programmaboek richt zich op jongens van 12 tot 15 jaar oud.
In ons onderzoek zijn we op zoek geweest naar welke praktische werkwijze werkt bij het begeleiden van jongensclubs met jongens van 12 tot 15 jaar oud. We hebben gekeken naar werkvormen, communicatieve vaardigheden van begeleiders, praktische middelen en andere factoren die invloed hebben op een jongensclub. Het resultaat is weergegeven in het programmaboek, wat bij dit onderzoeksverslag wordt geleverd.
We zijn bekend geworden met het werken met de doelgroep en hebben we antwoorden gekregen op onze vragen over het werken met jongens. We hebben vervolgens een programmaboek gemaakt waarin al onze kennis is verwerkt. We zijn ervan overtuigd dat het een degelijk product is, wat in de praktijk gebruikt kan worden en voor kwaliteitsverbetering kan zorgen in het werken met jongens.

Toon meer
OrganisatieChristelijke Hogeschool Ede
OpleidingMaatschappelijk Werk & Dienstverlening
Datum2011-07-26
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk