De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Dagbesteding van eenoudergezinnen binnen Corporatiehotel 2

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Dagbesteding van eenoudergezinnen binnen Corporatiehotel 2

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Doel van het verslag
Ons eerste doel was, om de behoeftes van de eenoudergezinnen in Corporatiehotel 2, binnen wonen, werken en ontspanning in beeld te brengen. Aan de hand van deze bevindingen wilden we aanbevelingen doen aan Corporatiehotel 2. Daarbij hebben we het aanbod in de omgeving onderzocht om de medewerkers van Corporatiehotel 2 hierover te kunnen informeren. Vanuit de interviews hebben we geconstateerd dat bewoners eerst de basale voorzieningen van het leven willen hebben, zoals een eigen woning, voordat zij zich verder kunnen gaan ontplooien op andere gebieden. Het is belangrijk om als begeleider daar op te focussen en er voor te zorgen dat een nieuwe bewoner zich kan vestigen voordat die verder gaat met andere dingen.
Tijdens de gesprekken en interviews zijn we op bevindingen gekomen die afwijken van ons hoofdonderwerp, maar echter ook belangrijk zijn voor de organisatie.
Naar aanleiding van een gesprek met een medewerker kwamen wij tot een aanbeveling om als CH2 een visie te ontwikkelen. Dit omdat in het gesprek bleek dat er geen concrete visie op papier stond. In een later gesprek met een andere medewerker bleek dat CH2 de visie van de Tussenvoorziening hanteert. Hieruit blijkt dat hier verschillend over gedacht wordt.
Naar ons idee werkt dit door met betrekking tot hoe de begeleiding wordt uitgevoerd en vormgegeven. Vanwege dit en andere aspecten vragen wij ons af of Corporatiehotel 2 er aan toe is om iets met dit onderzoek te doen en aanpassingen aan te brengen aan de hand van onze aanbevelingen. Ons beeld van Corporatiehotel 2 is dat zij nog in een opstartfase zijn waarin veel ontwikkeling tot professionaliteit plaatsvindt.

Toon meer
OrganisatieChristelijke Hogeschool Ede
OpleidingSociaal Pedagogische Hulpverlening
Datum2009-09-15
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk