De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Meedoen in Sliedrecht vanuit diversiteit

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Meedoen in Sliedrecht vanuit diversiteit

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

In dit onderzoek beantwoorden we de vraag van Stichting Welzijnswerk te Sliedrecht, wat er nodig is om meer wijkgericht te gaan werken in de toekomst. Ons onderzoek richt zich op de tien-hoog flats van de Havikstraat met totaal 160 huishoudens.

Het kan blijken dat mensen behoefte hebben aan praktische hulp maar de weg niet weten. Gebrek aan taalvaardigheid kan bij nieuwe Nederlanders in het alledaagse leven problemen geven. Onder andere boodschappen doen en niet kunnen vertellen wat je nodig hebt of bij lichamelijke en psychische klachten niet duidelijk kunnen maken waar je last van hebt, met het gevolg dat er daardoor geen contact of burenhulp is van andere bewoners.

We hebben een aantal betrokken actoren gesproken die vanuit hun eigen referentiekader en visie naar de wijk kijken en vaak weten wat er zoal speelt. Door een interview te houden met bewoners, krijgen we een beeld over hoe zij het wonen ervaren, het contact en de betrokkenheid met elkaar beleven, of zij problemen in het dagelijkse leven ervaren op het gebied van gezondheid, financiën en/of opvoeding en dergelijke. Tevens kunnen ze aangeven welke behoefte ze hebben met betrekking tot activiteiten, hun ideeën en of ze daar aan mee willen doen, maar ook of ze behoefte hebben aan ontmoetingen met andere bewoners in de wijk. Tot slot kunnen de bewoners hun vragen, opmerkingen en aanbevelingen aan ons doorgeven wat veel resultaten heeft opgeleverd.

Door de gegevens te analyseren, interpreteren en verwerken in eindconclusies hebben we aanbevelingen gedaan,onderbouwd door een theoretisch referentiekader.

Toon meer
OrganisatieChristelijke Hogeschool Ede
OpleidingMaatschappelijk Werk & Dienstverlening
Datum2011-07-22
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk