De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Samen één deur : Een studie over christen zijn en wonen

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samen één deur : Een studie over christen zijn en wonen

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Welke invloed heeft christen zijn op mijn woongedrag?
Op deze vraag gaat de studie ‘Samen één deur’ uitvoerig in.

In de studie wordt een eerlijke en realistische blik geworpen op de woonbehoeftes van de hedendaagse mens, en dan met name de behoefte aan privacy. Waar komt deze behoefte vandaan en wat houdt dit in de huidige samenleving in stand?

Verweven met deze sociologisch getinte vragen komen er in ‘Samen één deur’ belangrijke theologische vragen naar voren: hoe gehecht zijn wij als christenen geraakt aan ons privéleven? Eigenen we onszelf het recht toe vreemdelingen voor elkaar te zijn? Valt ons woongedrag van ‘ieder op zichzelf’ te rijmen met het evangelie?

Ter uitdaging van jonge christenen, die nog aan het begin van hun wooncarrière staan, wordt er in de studie uitgebreid aandacht besteed aan mensen die geïnspireerd door hun geloof alternatief wonen, namelijk in een leefgemeenschap. Het contrast dat de leefgemeenschap levert in een sterk geïndividualiseerde samenleving, geeft hoop en is een sterk getuigenis. En is het daarom waard om in groeiende mate meegenomen te worden in de toekomstplannen van de jonge christen van vandaag.

Samen één deur.
Een studie over samen leven in een leefgemeenschap. Over de spanning tussen gemeenschapsleven en privacy. Over de gemeenschap der heiligen, die bij doorgang door die Ene deur redding, en elkaar vindt.

Toon meer
OrganisatieChristelijke Hogeschool Ede
OpleidingGodsdienst Pastoraal Werk
Datum2009-12-01
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk