De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Systeemgericht werken binnen Lijn5 Meerwijck. “Een voor allen, Allen voor een”

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Systeemgericht werken binnen Lijn5 Meerwijck. “Een voor allen, Allen voor een”

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

In opdracht van Lijn5-Meerwijck is er een afstudeerproduct gemaakt, met als thema het systeemgericht werken. Doel van het afstudeerproduct is het ontwikkelen en vormgeven van een training voor pedagogisch medewerkers van Lijn5-Meerwijck.
Om de training te ontwikkelen is er in eerste instantie kwalitatief onderzoek gedaan. Er zijn interviews gehouden onder de pedagogisch medewerkers van Lijn5-Meerwijck. Er werd gesproken over de gevolgde opleiding, de visie van Lijn5-Meerwijck, de behoeften van de cliënt, de benodigde grondhouding, vaardigheden en faciliteiten voor het systeemgericht werken en tot slot de te ontwikkelen training. De interviews stonden volledig in het kader van het systeemgericht werken. Ook is er een vergelijking van diverse competentieprofielen gemaakt. Hierbij zijn het SPH-profiel, SPW-profiel en de functieomschrijvingen van de pedagogisch medewerkers A en B uit de CAO Jeugdzorg vergeleken. Tevens zijn de huidige trainingen van Lijn5-Meerwijck en Lijn5-OPL geanalyseerd.
Voor de pedagogisch medewerkers van Lijn5-Meerwijck is een tweedaagse training ontwikkeld. Deze training heeft als doel een verandering te bewerkstelligen in de grondhouding van de pedagogisch medewerkers. Tevens wordt er een uitbreiding van hun toepassingsvaardigheden (technieken) beoogd. Hiervoor zijn diverse videocases, rollenspellen en oefeningen in de training opgenomen. De kennis wordt gebracht door middel van een reader, waarin het systeemgericht werken uitgewerkt staat. Deze reader is speciaal geschreven voor Lijn5-Meerwijck en is met name gericht op praktische toepassing van de theorie op de werkvloer.

Toon meer
OrganisatieChristelijke Hogeschool Ede
OpleidingSociaal Pedagogische Hulpverlening
Datum2009-06-29
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk