De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Take one : Scripts voor voorlichtingsfilms voor de kinderdagbehandeling

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Take one : Scripts voor voorlichtingsfilms voor de kinderdagbehandeling

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Naar aanleiding van een vraag van de kinderdagbehandeling uit het Ziekenhuis Gelderse Vallei zijn er scripts geschreven voor twee voorlichtingsfilms ter voorbereiding op een operatieve ingreep op de kinderdagbehandeling. Deze zijn gemaakt voor twee leeftijdsgroepen, kinderen van 2-12 jaar en jongeren van 12-18 jaar. Om de voorlichtingsfilm aan te laten sluiten bij de doelgroep is er onderzoek gedaan naar de voorlichtingsbehoefte van kinderen (2-18 jaar) en hun ouders. Uit het onderzoek is gebleken dat: Kinderen van 2 tot 12 jaar willen weten wat hen te wachten staat, om zo het onbekende ‘bekend’ te maken. Kinderen binnen deze leeftijdscategorie zijn zintuiglijk ingesteld. Een kind heeft niet alleen behoefte aan feitelijke informatie, maar ook aan een beschrijving of benoeming van zijn gevoelens en emoties. Daarnaast is het ook belangrijk om rekening te houden met het cognitieve niveau waarop kinderen zich bevinden.
Jongeren van 12 tot 18 jaar willen concrete en praktische informatie over het zorgproces, dat aansluit bij hun begripsvermogen. In de bejegening moet rekening worden gehouden met de identiteit en het uiterlijk van de jongere.
Ouders willen graag weten hoe het zorgproces er uit ziet en welke bijdrage zij kunnen leveren in de ondersteuning van hun kind tijdens de opname.

Om te voorzien in de behoeften van alle betrokken partijen is in de scripts het universele zorgproces – van opname tot ontslag –weergegeven, met uitzondering van de operatie. Elementen uit het zorgtraject die belangrijk zijn worden extra benadrukt. Het is essentieel dat de film een eerlijke weergave van de werkelijkheid wordt.

Toon meer
OrganisatieChristelijke Hogeschool Ede
OpleidingVerpleegkunde
Datum2011-07-18
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk