De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Mantelzorger gezocht

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Mantelzorger gezocht

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Steun- en Informatiepunt Mantelzorg Ede biedt ondersteuning aan mantelzorgers uit de gehele gemeente Ede. Van dit aanbod wordt weinig gebruik gemaakt door mantelzorgers uit de dorpen aan de rand van Ede. Het Steunpunt Mantelzorg Ede vraagt zich af hoe dit komt en wat nodig is om met deze mantelzorgers in contact te komen.

Er is gekeken naar de identiteit van de mantelzorgers uit de dorpen Wekerom, Ederveen en Lunteren. Daarnaast is onderzocht welke behoeftes deze mantelzorgers hebben en welke wijze van contactleggen het meest passend is voor deze groep mantelzorgers.

Al tijdens het onderzoek bleek in de onderzochte dorpen een sterke dorpscultuur te heersen waarbij zorgen voor elkaar gezien wordt als vanzelfsprekend. De mantelzorgers willen en kunnen de zorg over het algemeen zelf dragen met eventueel steun vanuit familie en/of thuiszorg. Een groot deel van de mantelzorgers geeft dus aan geen behoefte te hebben aan ondersteuning van het Steunpunt.
In het leggen van contact tussen het Steunpunt en de mantelzorgers bestaat onder de mantelzorgers de behoefte aan duidelijke, schriftelijke informatie. Daarnaast bestaat er behoefte aan activiteiten van het Steunpunt in het eigen dorp.
Op basis van deze resultaten en conclusies uit ons onderzoek hebben we aanbevelingen gedaan voor het Steunpunt. Deze aanbevelingen worden ondersteund door praktische tips over het vormgeven van deze aanbevelingen.

Toon meer
OrganisatieChristelijke Hogeschool Ede
OpleidingMaatschappelijk Werk & Dienstverlening
AfdelingAcademie Sociale Studies
Datum2011-07-22
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk