De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Ik ben 5 en ik zeg JA! : Kinderen in de leeftijd van 4 t/m 6 jaar geven feedback aan de hulpverlener

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Ik ben 5 en ik zeg JA! : Kinderen in de leeftijd van 4 t/m 6 jaar geven feedback aan de hulpverlener

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Deze scriptie is geschreven in het kader van het afstuderen aan de HBO opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening aan de Christelijke Hogeschool Ede. In deze scriptie is onderzoek gedaan naar de volgende probleemstelling;
Is het mogelijk dat kinderen in de leeftijd van 4 tot 6 jaar met gedragsproblemen en ontwikkelingsachterstand van dagbehandeling 0 tot 7 jaar feedback geven aan de pedagogisch medewerksters en zo ja, op welke manier?
D.m.v. literatuur naar de ontwikkeling van kinderen, een lijst met feedback vaardigheden die gecheckt is op alle kinderen van de dagbehandeling, en een interview met de pedagogisch medewerksters en observaties hebben wij het volgende gemaakt.
Het product bestaat uit een aantal kaartjes met afbeeldingen. Er is een kaartje met een duim omhoog en een met een duim omlaag. Daarnaast zijn er ook vier kaartjes waar de emoties: blij, boos, bang en verdrietig op worden afgebeeld. Na aanleiding van een activiteit mag het kind door middel van afbeeldingen aangeven wat ze van de activiteit vindt en wat zijn gevoel over deze activiteit was.
Wij zijn tot de conclusie gekomen dat het voor deze kinderen niet haalbaar is om feedback te geven over de ontvangen hulpverlening. Maar het is wel haalbaar om de ontwikkeling van deze vaardigheden te stimuleren. Daarnaast is er een vragenlijst ontwikkeld waarop ouders kunnen aangeven, hoe zij denken dat hun kind het ervaart op de dagbehandeling 0 tot 7 jaar.
Na aanleiding van ons onderzoek kunnen wij concluderen, dat er nog een heleboel zaken rondom kinderen en feedback geven onderzocht kunnen worden.

Toon meer
OrganisatieChristelijke Hogeschool Ede
OpleidingSociaal Pedagogische Hulpverlening
Datum2011-10-03
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk