De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Voorbereid op weg : Toerusting voor de kerkenraad in GKv Enschede-West

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Voorbereid op weg : Toerusting voor de kerkenraad in GKv Enschede-West

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

“Wat onze gemeente nodig heeft, is toerusting.” “Wij moeten ook eens die kleine wijken gaan invoeren.” “Zo’n kerkelijk werker, is dat niet wat voor ons?”
Misschien heeft u zelf ook wel eens zo’n vraag gesteld in de kerkenraadsvergadering. In veel gereformeerde kerken willen we vernieuwen, iets nieuws invoeren. Maar staan we wel eens stil bij de vraag wat we daarmee eigenlijk voor ogen hebben? Waarom willen we dat zo graag?

In dit afstudeerproject staat toerusting voor de kerkenraad centraal.
Toerusting? Waarom is er toerusting nodig? Wat is toerusting eigenlijk? Ook toerusting lijkt, net als visie, een hebbedingetje dat iedere gemeente zou moeten hebben. Maar bij het ontwerpen van toerusting, net als bij een visie, gaat het evenmin om een standaard model, om een methode die succesvol is. Bij toerusting staat de doelgroep centraal. In dit geval waren dat ouderlingen en diakenen die op een andere manier hun wijkwerk gaan doen. Ik ben dan ook van mening dat zij degene zijn die de inhoud van toerusting bepalen. Zij zijn immers degene die straks het veld in gaan om hun nieuwe taak te vervullen.
Toerusting kan dus verschillend zijn in elke situatie. In één situatie is het een cursus over gespreksvaardigheid. In een andere situatie is het een bijbelstudie over naastenliefde. Hoe dan ook, toerusting is bedoeld om mensen voor te bereiden en op te warmen voor een taak of actie.

Toon meer
OrganisatieChristelijke Hogeschool Ede
OpleidingGodsdienst Pastoraal Werk
Datum2011-04-15
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk