De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Gemeente-zijn in Krispijn

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Gemeente-zijn in Krispijn

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

In de inhoudelijke verantwoording ga ik allereerst in op de verschillende begrippen die in de vraag- en doelstelling gebruikt worden. Dit doe ik in de eerste plaats om helderheid te geven over mijn interpretatie van deze begrippen en in de tweede plaats oriënteer ik me op de relevantie van de begrippen voor de Hervormde Wijkgemeente Krispijn.

Vervolgens schets ik de identiteit van de gemeente in Bijbels perspectief. Dit dient als uitgangspunt voor de bezinning van de kerkenraad over gemeente-zijn. Deze bezinning moet weer resulteren in het vernieuwen van het mission statement en de droom van de Hervormde Wijkgemeente Krijspijn.

Bekeken zijn de verschillende manieren om te werken aan gemeenteopbouw. Ik beschrijf steeds de mogelijkheden, maak keuzes en verantwoord die.

De opdrachtgever heeft ervoor gekozen in het kader van gemeenteopbouw het ‘life-survey’-model van Peter Kaldor in te zetten. Ik ga in op de onderzoekresultaten van dit analysemodel en hoe ik deze heb gebruikt in de verdere beleidsvorming.

De afronding van de verantwoording wordt gevormd door de beantwoording van de vraagstelling en aanbevelingen.

Toon meer
OrganisatieChristelijke Hogeschool Ede
OpleidingGodsdienst Pastoraal Werk
Datum2011-09-28
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk