De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Gewoon Anders

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Het onderwerp van ons afstudeerproject is integratie binnen de brede school tussen kinderen van de basisschool en kinderen met een ontwikkelingsachterstand. Vanuit De Ster werd ervaren dat er tijdens momenten van integratie veel vragen bij de kinderen van de basisschool leefden. Gezamenlijk kwamen we tot de volgende vraagstelling;

Hoe kunnen wij als SPH’ers aan de kinderen van groep 5 van de basisschool binnen “de Weide Wereld” een methodisch verantwoorde bijdrage leveren in de vorm van een muzisch agogische lessenserie , waardoor de basisschoolkinderen kennis en vaardigheden opdoen over de kinderen van De Ster binnen “de Weide Wereld”.

De lessenserie bestaat uit een vijftal lessen van ca. 70 minuten waarin de kinderen vanuit verschillende oogpunten actief aan de slag gaan met het onderwerp ‘Gewoon Anders’. Door zowel te ervaren hoe het is om met een beperking door het leven te gaan, als een informatief filmpje over verschillende onderpen als epilepsie en autisme geven wij de kinderen een basiskennis van dit thema.

Toon meer
OrganisatieChristelijke Hogeschool Ede
OpleidingSociaal Pedagogische Hulpverlening
Datum2009-07-10
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk