De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Adviesrapport Leger des Heils

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Adviesrapport Leger des Heils

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Dit adviesrapport gaat over belangenbehartiging en het nemen van beslissingen voor cliënten als zij dat niet meer kunnen vanwege hun problematiek.
De vraag die in het adviesrapport centraal staat is hoe er gehandeld moet worden als een cliënt niet meer zelfstandig zijn beslissingen kan nemen en wie dan voor hem beslissingen mag nemen.
Om op deze vraag een antwoord te krijgen zijn er gesprekken gevoerd met trajectcoördinatoren, woonbegeleiders en cliënten. Op deze manier kwam hun visie over dit thema naar voren. Na deze gesprekken is het juridisch kader met betrekking tot het onderzoek onderzocht.
Uit het juridisch onderzoek kwam naar voren dat het mentorschap en ondercuratelestelling goede opties zijn. Naar aanleiding van de resultaten uit de gesprekken en het juridisch kader zijn er adviezen opgesteld voor het Leger des Heils in Utrecht. Het eerste advies gaat over het instellen van het mentorschap als de cliënt zijn persoonlijke belangen niet meer kan behartigen. Het tweede advies gaat over ondercuratelestelling als de cliënt zijn persoonlijke en materiële belangen niet meer kan behartigen. Het laatste advies gaat over het vastleggen van zaken rondom belangenbehartiging en het nemen van beslissingen voor de cliënt en de bespreking hiervan.

Toon meer
OrganisatieChristelijke Hogeschool Ede
OpleidingMaatschappelijk Werk & Dienstverlening
Datum2010-08-09
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk