De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Leerlingbegeleiding op de kleinschalige verpleegafdeling

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Leerlingbegeleiding op de kleinschalige verpleegafdeling

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Vanuit de stichting Cedrah kregen HBO-V studenten de vraag om beleid te maken voor de werkbegeleiding van leerlingen die op de kleinschalige verpleegafdeling werken. De hoofdvraag die het onderzoeksteam daaruit formuleerde is: ‘Hoe kan vanuit de visie van kleinschalig wonen een beleid gemaakt worden op het begeleiden van leerlingen binnen een kleinschalige verpleegafdeling?’

Om tot een antwoord op deze vraag te komen is er eerst literatuuronderzoek gedaan naar de visie waarop kleinschalig wonen gebaseerd is. Ook zijn de basisprincipes van werkbegeleiding van MBO-leerlingen en de benodigde kennis, houding en vaardigheden voor een leerling op de kleinschalige verpleegafdeling in de literatuur onderzocht. Vervolgens zijn de vier partijen die direct betrokken zijn bij het te schrijven beleid (praktijkopleider, teamleider van de kleinschalige verpleegafdeling, leerlingen van deze afdeling en hun werkbegeleiders) geïnterviewd.
Hiernaast heeft het onderzoeksteam andere instellingen benaderd met de vraag hoe hun beleid voor leerlingbegeleiding op kleinschalige verpleegafdelingen vorm gegeven is. Het bleek dat dit een vrijwel onontgonnen gebied was en dat geen van de instellingen een compleet beleid hiervoor had.

Op basis van al de verkregen informatie heeft het onderzoeksteam de hoofdvraag beantwoord door het beleidsstuk ‘leerlingbegeleiding op de kleinschalige verpleegafdeling’ te schrijven.

Toon meer
OrganisatieChristelijke Hogeschool Ede
OpleidingVerpleegkunde
Datum2011-07-18
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk