De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Help me! … Toch maar niet

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Help me! … Toch maar niet

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

De term seksverslaving is in ontwikkeling. De verscheidenheid aan definities maakt duidelijk hoe divers er over seksverslaving wordt gedacht. Het aantal seksueel prikkelende beelden is fors gestegen, evenals het aantal mensen dat bewust gebruik maakt van deze beelden. Daardoor kan gezegd worden dat de seksualisering sinds de jaren ’60 in Nederland is toegenomen. Sindsdien groeit het aantal mensen met een seksverslaving. Doordat de maatschappij zich langzaam meer bewust wordt van de gevolgen van het bestaan van seksverslaving, durft de kerk ook geleidelijk meer open te staan voor het thema. Toch blijft bij hen verlegenheid en spanning bestaan.

Christelijke hulpverlening bij seksverslaving (CHAP) is een christelijke hulpverleningsorganisatie. Zij biedt mensen met een seksverslaving professionele hulp aan om van hun seksverslaving af te komen.

In het kader van de opleidingen Maatschappelijk Werk en Dienstverlening en Sociaal Pedagogische Hulpverlening hebben Prisca Berkhout en Hanneke Wijnberger een afstudeeronderzoek gedaan in opdracht van CHAP. Dit onderzoek richt zich op de vraagstelling:
Hoe kan CHAP in contact komen met seksverslaafde mensen en hen helpen uit de anonimiteit te komen, zodat zij een hulpverleningstraject kunnen aangaan?

Uit het onderzoek blijkt dat CHAP veel mensen met een seksverslaving kan bereiken via hun partners, internet, het straatwerk van de vrijwilligers van CHAP en via de kerkelijke gemeenten waartoe de mensen met een seksverslaving behoren.

Toon meer
OrganisatieChristelijke Hogeschool Ede
OpleidingSociaal Pedagogische Hulpverlening
AfdelingAcademie Sociale Studies
Jaar2011
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk