De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Kringenmodel

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

De Evangelische gemeente ‘De Lichtstad’ beschikt, net zoals veel andere kerkelijke gemeenten, over kleine groepen, waar mensen bij elkaar komen voor Bijbelstudie, onderlinge zorg en gebed, ondersteuning en bemoediging. Deze kringen zijn er in verschillende soorten en maten en, op een uitzondering na, wijkgebonden.
Binnen de kringen is er verschil in het functioneren van de kern. Het blijkt in de praktijk moeilijk om daar de vinger achter te krijgen. Waar ligt het nu aan dat de ene kern beter draait dan de ander. Er waar meet je dat aan af? Hoe beoordeel je of een kern goed functioneert? Wat zijn de argumenten waarop je het oordeel baseert en wat zijn de mogelijkheden om het functioneren te beïnvloeden?

Verschillende factoren hebben invloed op het slagen van een kern. Voor de aansturing en begeleiding van de kernen is inzicht in deze factoren, hun samenhang en de beïnvloeding van belang.

Het onderzoek heeft een model opgeleverd waarin de criteria zijn verwerkt waaraan de kringen in De Lichtstad geacht worden te voldoen. Met de bijbehorende enquête en verwerkingstabel kunnen de verschillende onderdelen en factoren zichtbaar gemaakt worden zodat een meer objectieve beoordeling van de kringen mogelijk is.

Toon meer
OrganisatieChristelijke Hogeschool Ede
OpleidingGodsdienst Pastoraal Werk
Datum2011-03-28
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk