De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

A road to promote roadside assistance in Turkey

Rechten: Alle rechten voorbehouden

A road to promote roadside assistance in Turkey

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

De hoofdvraag van deze scriptie is: Op welke strategische manier kan Marmassistance haar wegenwachtservice promoten op de Turkse markt, daarbij gebruik makend van relevante kennis en ervaring van Europese automobielclub?

Deze hoofdvraag bestaat uit zes thema’s:

Wegenwachtservice
Wegenwachtservice is het verlenen van service aan een cliënt in het geval van motorpech van een voertuig, met als doel het assisteren van de cliënt zodat hij of zij veilig en zo snel mogelijk kan verder reizen.

Marmassistance
Marmassistance is een en medische en technische service verlener. Haar afnemers zijn auto fabrikanten en –importeurs en Europese automobielclubs.

De Turkse cultuur
Turken zijn heel collectivistisch. Relaties en families zijn erg belangrijk. Ook in het zakenleven hecht men waarde aan relaties en de mening van de groep.


De Turkse automarkt
Deze branche heeft de afgelopen jaren enkele veranderingen ondergaan. Op europees en wereld niveau nam de concurrentie toe. De reactie van autofabrikanten op de toegenomen competitie is een grote drang naar merkentrouw. Wegenwachtservice is een marketing tool geworden om merkentrouw te creëren.

Europese automobielclubs
In Turkije is wegenwachtservice nog vrij nieuw. Europese automobielclubs bestaan al jaren. Zij hebben veel kennis en ervaring op het gebied van wegenwachtservice. Dit wordt gedeeld via ARC, een Europese overkoepelende organisatie voor wegenwachtservice.

Strategische communicatie
Op een concurrerende markt is het belangrijk om te differentiëren, om een differentiatie strategie te hanteren. Op een markt waar het product onbekend is, is het belangrijk om een product/categorie behoefte te creëren.

Onderzoek naar deze zes thema’s resulteert in een advies.

Toon meer
OrganisatieChristelijke Hogeschool Ede
OpleidingCommunicatie
AfdelingAcademie Journalistiek & Communicatie
Datum2011-08-29
TypeBachelor
TaalEngels

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk