De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Werken in een Paradijs : Onderzoek naar de methodiek van zorgboerderij ’t Paradijs

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Werken in een Paradijs : Onderzoek naar de methodiek van zorgboerderij ’t Paradijs

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Dit onderzoek gaat over de methodiek van zorgboerderij ’t Paradijs.
Zorgboerderij ’t Paradijs, te Barneveld, is een christelijke organisatie voor zorgverlening aan mensen met diverse beperkingen. Kinderen, volwassenen en ouderen kunnen op de ’t Paradijs terecht voor onder andere dagbesteding, dagopvang, naschoolse opvang, logeren en individuele begeleiding.

De hoofdvraag die centraal staat in dit onderzoek is: Hoe kunnen medewerkers op een zorgboerderij op een methodisch verantwoorde manier hun werk doen?
Wij hebben naast vier deelvragen ook Bruininks en ter Horst gebruikt bij het beantwoorden van de hoofdvraag.
De belangrijkste conclusies zijn als volgt.
Hoofdstuk 5: De bedrijfsmatige- en de zorgkant moeten zich gelijkmatig tot elkaar verhouden. De bedrijfsmatige kant kan niet zonder de zorg en de zorg kan niet zonder het agrarisch bedrijf.
Hoofdstuk 6: Het is belangrijk voor deelnemers om in contact te zijn met natuur, dieren en tuin. Activiteiten moeten gericht zijn op één van deze onderdelen.
Hoofdstuk 7: Op de zorgboerderij moeten deelnemers zichzelf kunnen zijn. Deelnemers worden geaccepteerd zoals ze zijn en dat er wordt gekeken naar wat ze kunnen. Hun beperking moet niet op de voorgrond staan.
Hoofdstuk 8: De zorgboerderij is een waardevolle aanvulling op de reguliere zorg, omdat je op de zorgboerderij makkelijker in contact komt met de samenleving. Enerzijds is de zorgboerderij een plek om tot rust te komen in een veilige omgeving zonder de eisen van de samenleving. Anderzijds is het een plek om op een natuurlijke manier in contact te komen met de maatschappij.

Toon meer
OrganisatieChristelijke Hogeschool Ede
OpleidingSociaal Pedagogische Hulpverlening
Datum2011-09-14
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk