De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Geestelijk mentoraat voor jongeren in de Baptistengemeente Veenendaal

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Geestelijk mentoraat voor jongeren in de Baptistengemeente Veenendaal

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Egbert van Rhee, de jeugdwerker van de Baptistengemeente Veenendaal merkte dat de tweewekelijkse clubs die voor jongeren worden georganiseerd door de gemeente, niet voldoende toereikend zijn om hen te helpen groeien in hun relatie met Jezus. Het onderzoek richt zich op het vinden van een geschikte vorm van mentoraat voor jongeren, om hen naast de tweewekelijkse clubs te stimuleren te helpen te groeien in hun relatie met Jezus.
Na uitgebreid onderzoek wordt voorgesteld om jongeren in de weken dat het geen club is mentorgroepen aan te bieden (zogenaamde ‘buddygroepen’) die bestaan uit één mentor en drie jongeren (allen van het zelfde geslacht).

Het is de bedoeling dat de mentor en de jongeren door middel van de buddygroep, liefdevolle, vertrouwelijke relaties met elkaar opbouwen, waarin veel ruimte is voor de persoonlijke, specifieke geestelijke behoeften van de jongeren. De mentor is steeds op zoek naar wat de jongeren nodig hebben om te groeien in hun relatie met Jezus en hij bepaalt op basis daarvan de invulling van de buddygroep bijeenkomsten.
De mentor heeft een voorbeeldfunctie voor de jongeren en hij is bereid om zijn leven met hen te delen, zodat de jongeren op een hele praktische en zichtbare manier kunnen leren wat het betekent om een discipel te zijn van Jezus.

Toon meer
OrganisatieChristelijke Hogeschool Ede
OpleidingGodsdienst Pastoraal Werk
AfdelingAcademie Theologie
Datum2009-04-17
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk