De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Samen leren & Samen leven

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samen leren & Samen leven

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Studenten van de Christelijke Hogeschool te Ede hebben op Christelijke scholengemeenschap ‘Het Streek te Ede, locatie Bovenbuurtweg onderzoek gedaan naar het welzijn van docenten en studenten op deze school.
Een tevredenheidonderzoek dat onder de docenten is afgenomen, vormde het startsein voor dit onderzoek. Er is door de studenten onder andere onderzoek gedaan naar de beleefde werkdruk, het straf- en beloningssysteem en de aanwezigheid van facilitaire middelen. Er zijn gesprekken gevoerd met docenten, teamleiders, leerlingen en medewerkers van het onderwijsondersteunend personeel. Al deze mensen vormden een belangrijke inspiratiebron om de situatie op de school te beschrijven.
In het onderzoek is naar voren gekomen, dat er op de school al veel is verbeterd, in vergelijking met de achterliggende jaren.
De studenten hebben de school geadviseerd verder onderzoek te doen. Enkele onderwerpen waar onderzoek naar gedaan kan worden zijn, het ontwikkelen van een supervisie- of intervisiemethode of naar de visie van ouders op het welzijn van de school.

Het is niet alleen belangrijk dat leerlingen en docenten op een school sámen kunnen léren. Leerlingen en docenten, teamleiders en andere medewerkers léven namelijk bijna vijf dagen per week in hetzelfde schoolgebouw. Het is uiterst belangrijk dat er dan sprake is van een goede, harmonieuze sfeer. Het leven en het leren staat dan ook met elkaar in verband. De studenten hopen dat zij met dit onderzoek de school handreikingen hebben kunnen geven om het ‘leven’ en het ‘leren’ op Christelijke scholengemeenschap ‘Het Streek’ te Ede, locatie Bovenbuurtweg te bevorderen.

Toon meer
OrganisatieChristelijke Hogeschool Ede
OpleidingMaatschappelijk Werk & Dienstverlening
AfdelingAcademie Sociale Studies
Datum2010-08-31
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk