De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

De beroepscode, interessant?

Rechten: Alle rechten voorbehouden

De beroepscode, interessant?

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Kwadraad is een organisatie waar medewerkers werken die aansluiting zoeken bij de leefwereld van cliënten en hen het vertrouwen geven, zodat ze weer in staat zijn zelf de verbinding te maken met hun sociale omgeving. De medewerkers zetten in op de mogelijkheden die mensen zelf hebben en die in hun omgeving liggen.
Het doel van dit afstudeeronderzoek is om duidelijk te krijgen wat het belang van de beroepscode is volgens de maatschappelijk werkers van Kwadraad. Dit om te achterhalen hoe de beroepscode meer onder de aandacht kan komen binnen Kwadraad. Allereerst vond er een literatuuronderzoek plaats. Hierin komt naar voren welke ontwikkelingen de beroepscode heeft doorgemaakt voordat het een bindend document werd.
Uit het enquêteonderzoek kwam naar voren hoe de maatschappelijk werkers denken over de beroepscode. Het is opvallend dat veel maatschappelijk werkers de beroepscode als een belangrijk document zien. Volgens hen is de beroepscode de basis voor het beroepsmatig handelen. Dezelfde maatschappelijk werkers geven ook aan de beroepscode vrijwel nooit te raadplegen. Naast het enquêteonderzoek hebben meerdere interviews plaatsgevonden met verscheidene maatschappelijk werkers van Kwadraad. In deze interviews is veel gesproken over de wensen en behoeften van de maatschappelijk werkers over de implementatie van de beroepscode binnen Kwadraad. De maatschappelijk werkers hebben behoefte aan een beroepscode die richtlijnen weergeeft binnen het werksoort waarin zij het beroep uitoefenen.

Toon meer
OrganisatieChristelijke Hogeschool Ede
OpleidingMaatschappelijk Werk & Dienstverlening
AfdelingAcademie Sociale Studies
Datum2011-07-25
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk