De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Communicatie? Schoolbreed!

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Communicatie? Schoolbreed!

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Een onderzoek naar het welzijn van docenten en leerlingen op Christelijke Scholengemeenschap Het Streek in Ede.
Het onderwerp van het onderzoek is: Op welke wijze kan de communicatie tussen docenten en management, en docenten en leerlingen verbeterd worden? Het gaat daarbij vooral om communicatie op betrekkingsniveau; over hoe gecommuniceerd wordt. De manier van communiceren is van invloed op het ervaren van welzijn.
Aandacht voor docenten
Het blijkt dat docenten op Het Streek meer behoefte hebben aan aandacht, waardering en steun van hun teamleiders. Zij komen hier door hun werkdruk niet aan toe, waardoor de werkdruk ook bij docenten lijkt toe te nemen zonder dat het gezien wordt.
Deskundigheidsbevordering, door het invoeren van intervisie, kan docenten helpen om ervaringen te delen, probleemsituaties met elkaar te bespreken en steun van elkaar te ontvangen.
Aandacht voor leerlingen
Docenten en leerlingen ervaren dat niet consequent wordt omgegaan met belonen en straffen. Het is belangrijk dat de school en de docenten daar op letten en één lijn trekken.
Zorgleerlingen kosten de docenten veel energie en tijd. Het is daarom belangrijk dat de docenten op de hoogte zijn van de mogelijkheden van het digitale leerlingvolgsysteem. Op die manier kan informatie en begeleiding rondom zorgleerlingen effectiever worden geregeld en kunnen ouders beter worden geïnformeerd .

De docenten zijn de motor binnen de school. Zij hebben het contact met die vele jonge leerlingen in de pubertijd. Een schoolbreed leerproces met aandacht voor ieders kwaliteiten en een positieve communicatie zal de school goed doen.

Toon meer
OrganisatieChristelijke Hogeschool Ede
OpleidingMaatschappelijk Werk & Dienstverlening
Datum2011-07-26
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk