De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Jezus volgen, een serieus spelletje?!

Een onderzoek naar gamification in geloofsleren

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Jezus volgen, een serieus spelletje?!

Een onderzoek naar gamification in geloofsleren

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

In dit rapport lees je over ons onderzoek naar de vraag of een serious game behulpzaam kan zijn om jongeren te leren hoe ze Jezus kunnen navolgen.

Ons onderzoek bestaat uit een literatuuronderzoek en een praktijkonderzoek. Het praktijkonderzoek bestaat uit een actieonderzoek; het testen van de serious game en kwalitatieve interviews onder de deelnemers.

De eerste vijf hoofdstukken van dit rapport gaan over ons literatuuronderzoek. In het tweede deel van ons rapport gaan we in op ons praktijkonderzoek.

Zowel uit ons literatuuronderzoek als uit ons praktijkonderzoek blijkt dat de serious game een goed middel kan zijn voor geloofsleren. Er wordt nu vaak nog te weinig aandacht besteed aan praktisch leren. De game opent hiervoor de mogelijkheid. Daarnaast sluit het, door zijn digitale omgeving, goed aan bij de huidige generatie.
Er moet, vooral op het technische vlak, nog veel ontwikkeld worden om het spel tot een succes te maken. Onze belangrijkste aanbevelingen liggen op het theologische vlak en op het vlak van gamedesign. Op theologisch vlak bevelen wij aan om de rode draad in de game, namelijk het geloof, te versterken. Nu bestaat nog het gevaar dat dit uit het oog wordt verloren. Op het vlak van gamedesign liggen nog veel kansen om spelers gemotiveerd te houden en het leerrendement te verhogen.
Samenvattend kunnen wij zeggen dat wij vinden dat de serious game veel potentie heeft om een geschikt middel te worden om jongeren te helpen hun geloof in de praktijk te gaan brengen.

Toon meer
OrganisatieChristelijke Hogeschool Ede
OpleidingGodsdienst Pastoraal Werk
Jaar2012
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk