De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Levendig geloof

Over geloofsbeleving van missionaire jeugdwerkers

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Levendig geloof

Over geloofsbeleving van missionaire jeugdwerkers

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Het onderzoek dat gepresenteerd wordt in dit rapport draait om de vragen: Hoe geeft de missionaire jeugdwerker vorm en inhoud aan zijn geloof en hoe integreert hij dit in het contact met seculiere jongeren? Welke rol speelt de vooropleiding van de missionaire jeugdwerker in de integratie en communicatie van het persoonlijk geloof (in het contact met seculiere jongeren) en welke ontwikkeling heeft hij hierin doorgemaakt?

Door deze vragen te beantwoorden konden aanbevelingen worden gedaan aan het lectoraat Geestelijk Leiderschap binnen de Academie voor Theologie aan de Christelijke Hogeschool in Ede, ter verbetering en ontwikkeling van de opleiding en bijscholing van missionaire jeugdwerkers.

Om antwoord te geven op bovenstaande vragen en aanbevelingen te kunnen doen, zijn diverse onderzoeksmethoden gebruikt. Erg belangrijk zijn de 14 diepte-interviews die gehouden zijn onder missionaire jeugdwerkers door heel Nederland. Hiervan worden de gegeven antwoorden gepresenteerd. Om de interviews goed te kunnen interpreteren en analyseren is er literatuurstudie gedaan naar de rol en betekenis van spiritualiteit in de werkpraktijk, toegespitst op de missionaire jeugdwerker.

Voor de daadwerkelijke ontwikkeling van de opleiding en bijscholing van de missionaire jeugdwerker worden verschillende aanbevelingen gedaan. De Academie voor Theologie zit momenteel in een onderzoeksfase naar of de opleiding effectief is in het opleiden van christelijke professionals. De aanbevelingen zijn gericht op het ontwikkelen van meer ruimte voor geloofsontwikkeling binnen de theologische opleiding van missionaire jeugdwerkers.

Toon meer
OrganisatieChristelijke Hogeschool Ede
OpleidingGodsdienst Pastoraal Werk
Jaar2012
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk