De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Gebruikersbehoefte onderzoek CJG “Hoe kan het CJG aansluiten bij de behoeften van ouders?”

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Gebruikersbehoefte onderzoek CJG “Hoe kan het CJG aansluiten bij de behoeften van ouders?”

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Dit gebruikersbehoefte onderzoek is uitgevoerd in opdracht van het Centrum voor Jeugd en Gezin te Woudenberg. De hoofdvraag luidt: “Hoe kunnen de CJG-inlooppunten in Woudenberg aansluiten bij de behoefte aan ondersteuning van ouders?”. Dit onderzoek is belangrijk voor het CJG, omdat deze netwerkorganisatie wil weten welke vragen de inwoners van Woudenberg hebben op het gebied van opvoeding en hoe het CJG bij deze vragen kan aansluiten. In deel 1 is gebleken dat het CJG graag vraaggericht wil werken. Naast vraaggericht werken bestaat er ook nog het aanbodgericht werken. De meeste in dit onderzoek onderzochte instellingen combineren deze werkwijzen.

In deel 2 staat op een rijtje wat uit de interviews is gebleken. Iets wat veel genoemd werd, is dat de geïnterviewde moeders niet goed wisten wat het CJG is. Volgens deze moeders kan het CJG op diverse wijzen aan haar bekendheid werken. Wat ook bleek, is dat veel moeders de CJG netwerkpartners onbewust al veel gebruiken om aan hun informatie te komen. Een thema wat bij veel geïnterviewde moeders leeft, is de dagelijkse omgang met hun kind(eren).

De adviezen die in deel 3 zijn geformuleerd zijn, zijn concreet en zonder al te veel middelen uitvoerbaar. Deze adviezen gaan over hetgeen de moeders aangegeven hebben nodig te hebben van het CJG. Deze adviezen kunnen het CJG helpen om aan te sluiten bij de behoefte van de inwoners van Woudenberg.

Toon meer
OrganisatieChristelijke Hogeschool Ede
OpleidingMaatschappelijk Werk & Dienstverlening
Jaar2012
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk