De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

De ‘Beweegbox’

een tool voor beweegstimulering?

Rechten: Alle rechten voorbehouden

De ‘Beweegbox’

een tool voor beweegstimulering?

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Wat zijn de succesfactoren en belemmeringen van een ‘Beweegbox’ wanneer deze als tool wordt ingezet door medewerkers voor bewoners van Vitalis Brunswijck ten behoeve van beweegstimulering?
De ‘Beweegbox’ bestaande uit een (foam)bal, ballon(nen), foamstaven, dynabands, pylonnen, tennisballen, mediakaarten en een oefeningenboekje is gedurende vier weken geïmplementeerd op een revalidatieafdeling binnen Vitalis Brunswijck. Om inzicht te krijgen in de succesfactoren en belemmeringen van deze ‘Beweegbox’ zijn er enquêtes en interviews afgenomen onder de bewoners en medewerkers van unit 2 binnen Vitalis Brunswijck te Eindhoven.
Uit het onderzoek blijkt dat de ‘Beweegbox’ 16 maal gebruikt is in vier weken tijd. Er worden veelal succesfactoren ervaren en deze hebben betrekking op de inhoud van de box, de situaties waarin deze gebruikt wordt en de redenen waarom. De belemmeringen worden voornamelijk ervaren in de eigen gezondheid/ lichamelijke achteruitgang. Tevens leveren een aantal gebruikerssituaties ook belemmeringen op.
Het onderzoek bevestigt bevindingen uit vroeger onderzoek en geeft ook enkele verbeterpunten aan voor de implementatie en inhoud van de ‘Beweegbox’. Daarnaast blijkt een ‘Beweegbox’ geschikt als onderdeel van beweegstimulering op basis van zowel sociale als gezondheidsredenen. Er kan dus geconcludeerd worden dat het voor Vitalis Brunswijck een meerwaarde heeft om een ‘Beweegbox’ te implementeren als tool binnen het beweegstimuleringsbeleid.

Toon meer
OrganisatieFontys Hogescholen
OpleidingSportkunde
PartnersVitalis Brunswijck te Eindhoven
Datum2017-06-06
TypeBachelorscriptie
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk