De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Passiviteiten Dagelijkse Levensverrichtingen

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Passiviteiten Dagelijkse Levensverrichtingen

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Vanuit de Bongerd is de vraag gekomen voor een theoretische onderbouwing voor het toepassen van PDL bij verstandelijk beperkte bewoners met epilepsie en ouderdomsproblematiek. Tevens wilde de clustermanager kennis en vaardigheden voor de medewerkers vergroten met betrekking tot het toepassen van de methode bij deze doelgroep.
Vanuit de probleemstelling zijn deelvragen en doelstellingen opgesteld. In de ontwikkelingsfase heeft de projectgroep een werkplanframe gemaakt dat vanuit actieonderzoek wordt aangedragen. Dit bestaat uit tien stappen. Iedere stap is apart uitgewerkt om overzichtelijk te maken welke stappen er nodig zijn om de methode PDL te implementeren op unit de Bongerd.
Uit de observaties is gebleken dat Bewoners pijn en ongemakken ervaren tijdens de zorg. Er wordt al gebruik gemaakt van verschillende onderdelen vanuit de methode PDL maar het is nog niet geïntegreerd in de dagelijkse zorg. Medewerkers geven aan hun kennis en vaardigheden te willen verbeteren ten behoeve van PDL. De medewerkers maken gebruik van diverse hulpmiddelen die ook gebruikt worden voor de methode PDL om de zorg te makkelijker te maken.
PDL blijkt een passende methode te zijn voor unit de Bongerd. Uitgaande van de visie van unit de Bongerd, oriënterende gesprekken met clustermanager, observatie op unit de Bongerd, PDL indicatieformulieren, werkgroep bijeenkomsten en theoretische onderbouwing blijkt dat PDL een kwaliteitsverbetering kan opleveren voor een aantal bewoners en medewerkers van unit de Bongerd.

Toon meer
OrganisatieFontys
AfdelingFontys Hogeschool Verpleegkunde
PartnerKempenhaeghe te Sterksel
Jaar2012
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk