De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Gamification in sportapps

bewust het onderbewustzijn prikkelen

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Gamification in sportapps

bewust het onderbewustzijn prikkelen

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Sporten is niet altijd en voor iedereen leuk. Kilometers vreten op ren schoenen of een (race)fiets met een lach van oor tot oor is nou eenmaal niet voor iedereen weggelegd. Ontspanning door inspanning is daarom niet altijd voor iedereen het idee achter recreatiesport. Om er voor te zorgen dat het idee ontspanning door inspanning zich bij meer mensen gaat ontwikkelen wordt de oplossing gezocht in het leuker maken van activiteit door het gebruik van gamification.
Dit wordt gedaan door het doen van zowel een kwantitatief onderzoek als het ondernemen van een kwalitatief onderzoek ter verificatie van de resultaten van het kwalitatief onderzoek.
Aan de hand van deze resultaten is een prototype app ontwikkeld door de onderzoeker. Dit prototype is voorgelegd aan de doelgroep waar specifiek deze app voor is ontwikkeld. In deze sessies is onderzocht of de app daadwerkelijk aansloot bij de behoeften van deze doelgroep en op welke manier de app verbeterd kon worden om gebruik van sportapps en hiermee het sporten zelf zo optimaal mogelijk te stimuleren.
Er kan niet per definitie worden gezegd dat een bepaald individu alléén baat heeft bij bepaalde te gebruiken elementen. Er is een duidelijke voorkeur voor een aantal elementen die als basis kunnen worden gezien voor het gebruik van een app. Deze elementen worden door vrijwel alle respondenten als meest belangrijk gezien. Daarnaast is het belangrijk dat gebruikers van een app zelf kunnen bepalen welke elementen zij wel of niet gebruiken.

Toon meer
OrganisatieFontys Hogescholen
OpleidingSportkunde
LectoraatLectoraat Move to be
PartnersLectoraat Move to Be, Fontys Sporthogeschool, te Eindhoven
Datum2017-06-05
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk