De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Spelers op het veld arbeid en gezondheid

Hoofdstuk 4

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Spelers op het veld arbeid en gezondheid

Hoofdstuk 4

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Het bevorderen van duurzame arbeidsparticipatie is een kerntaak voor paramedici en arboprofessionals. In sociaal opzicht is arbeidsparticipatie belangrijk omdat het bijdraagt aan zelfstandigheid en zelfrespect. Maar niet iedereen kan een baan vinden of houden. Bovendien zullen door de stijgende pensioenleeftijd meer werknemers te kampen krijgen met arbeidsbeperkingen. Hoe kunt u als paramedicus of arboprofessional uw clienten ondersteunen in het arbeidsparticipatieproces?

Het antwoord op deze vraag vindt u in de tweede editie van Arbeid Gezondheid. De geactualiseerde denkmodellen en onderwerpen in dit handboek dienen als handvatten voor professionals om de arbeidsparticipatie van hun clienten te optimaliseren. Daarbij is kennis vanuit verschillende disciplines noodzakelijk. In de eerste editie lag de nadruk op interventie (preventie, behandeling en reïntegratie). Deze uitgebreide herziening bespreekt de rol van professionals in drie praktische contexten: (meer) aan het werk, aan het werk (blijven) en weer aan het werk. Daarvoor wordt in deel 1 het theoretische kader aangeboden. Deel 2 gaat vervolgens in op de praktische kant en geeft onder andere talloze tips, voorbeelden en nuttige adressen.

Toon meer
OrganisatieHogeschool van Arnhem en Nijmegen
AfdelingKenniscentrum Revalidatie, Arbeid, Sport
LectoraatArbeid en Gezondheid
Gepubliceerd inArbeid & Gezondheid. Een handboek voor paramedici & arboprofessionals Bohn Stafleu Van Loghum, Pagina's: 91-147
Jaar2011
TypeBoekdeel
ISBN978-90-313-8891-2
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk