De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Samen het aantal huisuitzettingen terugbrengen

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samen het aantal huisuitzettingen terugbrengen

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Het doel van dit onderzoek was het formuleren van aanbevelingen met een implementatieplan voor de gemeente Venlo, afdeling Werk Inkomen en Zorg met betrekking tot de wijze waarop de gemeente Venlo samen met haar samenwerkingspartners het aantal uithuiszettingen ten gevolge van huurschulden terug kan brengen.
De databron waarvan wij voornamelijk gebruik gemaakt hebben is het interviewen van individuele personen. Wij hebben in samenspraak met Vivian Muris en Heinz Dreuning een selectie van 10 personen gemaakt, waarbij we gebruik hebben gemaakt van interne en externe collega’s die ons het best konden informeren over knelpunten in de samenwerking.
De conclusie van ons onderzoek is dat het aantal uithuiszettingen ten gevolge van huurschulden terug gebracht kan worden door een aantal knelpunten in de samenwerking te verbeteren. De belangrijkste knelpunten die naar voren zijn gekomen uit ons onderzoek zijn: communicatie en terugkoppeling, taakverdeling, afspraken, samenwerking met PLANgroep, bespreken van knelpunten, te weinig overleg en weinig gebruik van maatschappelijk werk.

Toon meer
OrganisatieHogeschool van Arnhem en Nijmegen
OpleidingMaatschappelijk Werk en Dienstverlening
AfdelingAcademie Mens en Maatschappij
Datum2012-06-20
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk