De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Drempelvrees

beleid voor aanbestedingen

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Drempelvrees

beleid voor aanbestedingen

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Aanbestedingen onder de Europese drempelbedragen worden niet door de wet in eenduidige procedures geregeld. Iedere instantie bepaalt hierin zelf haar beleid en bijbehorende drempelbedragen. Voor aanbestedende diensten is het een uitdaging om binnen het wettelijke kader aanbestedingen, transparant, gelijkwaardig en proportioneel in de markt te zetten. De vraag daarbij is: Welke drempelbedragen worden hierbij door de decentrale overheden en overheid gerelateerde bedrijven gehanteerd, van welke factoren zijn deze drempelbedragen afhankelijk en hoe worden de drempelbedragen onderbouwd?
Om het gewenste resultaat te bereiken, tot het komen van het gestelde doel, dienen we antwoord te krijgen op de vraagstelling, die als volgt is geformuleerd:
Is het mogelijk drempelbedragen bij aanbestedingen onder de Europese aanbestedingsnorm exact te onderbouwen, rekening houdend met de invloed van de basisbeginselen voor aanbestedingen van leveringen, werken en diensten in het licht van de gehanteerde drempelwaarden door N.V. Nederlandse Gasunie en gemeente ’s-Hertogenbosch.
Het onderzoek zal zich richten op het aanbestedingsbeleid van decentrale overheden en overheid gerelateerde bedrijven. Hiervoor zijn divers onderzoeksmethoden ingezet. Te weten interviews, enquêtes, empirisch onderzoek en een literatuurstudie.

Toon meer
OrganisatieHogeschool van Arnhem en Nijmegen
OpleidingCiviele Techniek
AfdelingAcademie Built Environment
Datum2013-05-29
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk