De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Scriptie KLiFF

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

In constructies wordt met toenemende mate gebruik gemaakt van hogesterktestalen. Wanneer hoogbelaste verbindingen in de constructie echter met lassen tot stand komen, neemt de sterkte van de constructie onder dynamische belasting drastisch af. Onderzoeken naar dit probleem hebben geleid tot de ontwikkeling van verschillende berekeningsmethoden, al dan niet met gebruik van softwareprogramma`s. Vanwege het gebrek aan kennis binnen Nederland en specifiek binnen de Nederlandse trailerbouwers is dit onderzoek uitgevoerd.
Het project: ‘KLiFF’, wordt uitgevoerd in opdracht van Vlastuin Engineering, de ontwerpafdeling van Vlastuin. Dit onderzoek zal onderdeel zijn van het overkoepelende project ‘Forward’, dit project is door de Focwa, de HAN (het Lectoraat) en meerdere trailerbouwers opgezet. In het project Forward streeft men naar een lichter trailer ontwerp. Het doel van Forward is de Nederlandse trailerbouwers hulp te bieden de concurrentiepositie te behouden of zelfs te versterken ten opzichte van de grote concurrenten uit het buitenland.
De opdracht wordt als volgt geformuleerd als vraagstelling: Welke berekeningsmethoden bestaan er voor het berekenen van de levensduur van lasverbindingen in hogesterktestaal en hoe kunnen deze toepasbaar gemaakt worden door middel van de beschikbare FEM-software?

Toon meer
OrganisatieHogeschool van Arnhem en Nijmegen
OpleidingAutomotive
AfdelingAcademie Engineering en Automotive
Datum2010-05-26
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk