De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Behoefte-onderzoek naar opvoedingsondersteuning onder ouders uit Culemborg

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Behoefte-onderzoek naar opvoedingsondersteuning onder ouders uit Culemborg

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Er zal onderzocht worden of de ouders van kinderen van 0 tot 4 jaar uit Culemborg, behoefte hebben aan opvoedingsondersteuning. Zo ja, dan zal er geïnventariseerd worden op welke wijze deze ouders opvoedingsondersteuning willen ontvangen.
Allereerst zal beschreven worden wat de aanleiding is geweest om dit onderzoek uit te voeren. Vervolgens wordt de vraagstelling op micro-, meso- en macro niveau onderzocht , waardoor er een duidelijk beeld zal ontstaan van de belangrijkste belemmerende factoren die tijdens de opvoeding kunnen optreden en tot welke opvoedingsvragen deze kunnen leiden. Aan de hand van de analyse zullen er interviewvragen worden opgesteld.
Daarna zal er een onderzoeksontwerp gemaakt worden. Hierin zal duidelijk beschreven worden hoe wij ons onderzoek vorm zullen gaan geven. Er zal beschreven worden welke onderzoeksbenadering en onderzoeksinstrumenten wij zullen hanteren.
Vervolgens zullen de uitkomsten van de interviews beschreven worden. Allereerst zal er beschreven worden of ouders behoefte hebben aan opvoedingsondersteuning. Daarna zal er beschreven worden bij welke opvoedkundige vragen er behoefte is aan opvoedingsondersteuning. De uitkomsten zullen onderbouwd worden met percentages, diagrammen en citaten van ouders en professionals. Daarnaast zal er weergeven worden op welke wijze ouders ondersteuning krijgen bij opvoedkundige vragen en op welke wijze zij graag opvoedingsondersteuning zouden willen ontvangen. Vervolgens zal er een conclusie volgen.

Toon meer
OrganisatieHogeschool van Arnhem en Nijmegen
OpleidingMaatschappelijk Werk en Dienstverlening
AfdelingAcademie Mens en Maatschappij
Datum2013-06-25
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk