De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Protocol opvolging “Delirium, preventie, screening en behandeling op verpleegafdeling Heelkunde UMC St Radboud

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Protocol opvolging “Delirium, preventie, screening en behandeling op verpleegafdeling Heelkunde UMC St Radboud

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Dit onderzoek is uitgevoerd in opdracht van de taskforce kwaliteit van de afdeling Heelkunde van het UMC St Radboud. Aanleiding zijn tegenvallende cijfers op het gebied van registratie van Delirium voortkomend uit kwartaalcijfers (UMCN, 2011c), alsook het signaleren van problemen met het protocol op de afdeling door zowel artsen als verpleegkundigen. Uit de cijfers is gebleken dat het protocol “Delirium, preventie, screening en behandeling” op de afdeling Heelkunde onvoldoende wordt nageleefd. Belangrijkste knelpunten zijn herkenning van de risicopatiënt, afname van DOS-score en registratie.
Dit onderzoek beoogt het inzichtelijk maken van de factoren die een rol spelen bij de protocolopvolging op de verpleegafdeling. Hiervoor zijn bij aanvang van het onderzoek de volgende doelen vastgesteld:
In september 2012 is er binnen de verpleegafdeling Heelkunde van het UMC St Radboud inzicht verkregen in de door verpleegkundigen ervaren bevorderende en belemmerende factoren in de opvolging van het protocol “Delirium, preventie, screening en behandeling” zoals dit terug te vinden is op KWINT.
In september 2012 is er voor de verpleegafdeling Heelkunde van het UMC St Radboud een aanbeveling geformuleerd voor het verbeteren van de opvolging van het protocol “Delirium, preventie, screening en behandeling” zoals dit terug te vinden is op KWINT.
Hieruit volgt de volgende vraagstelling:
Wat zijn de door verpleegkundigen ervaren belemmerende en bevorderende factoren op de verpleegafdeling Heelkunde van het UMC St Radboud in de opvolging van het protocol “Delirium, preventie, screening en behandeling” zoals terug te vinden op KWINT, en op welke manier kan verbetering hierin bereikt worden?

Toon meer
OrganisatieHogeschool van Arnhem en Nijmegen
InstituutInstituut Verpleegkundige Studies
Gepubliceerd in
Datum2013-02-28
TypeBachelorscriptie
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 25 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk