De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Wie ben ik?

Dramatherapeutisch praktijkonderzoek

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Wie ben ik?

Dramatherapeutisch praktijkonderzoek

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

'Wie ben ik?' is een praktijkonderzoek dat gedaan is bij de GGZ te Oss, afdeling kind & jeugd.
Onderzocht is in welke mate de dramatherapeutische werkwijzen en technieken die momenteel aangeboden worden aan deelnemers van een pubergroep met een laag zelfbeeld, effectief zijn en hoe deze effectiviteit verhoogd kan worden.

Door het afnemen van een interview, observaties, literatuuronderzoek en een effectmeting middels vragenlijsten, is zowel op kwantitatief als kwalitatieve wijze gewerkt. Door observaties en een interview met de dramatherapeut ontstond een duidelijk beeld van de herkomst van het mediumaanbod en de inzet van de therapeutische technieken en interventies voor de deelnemers aan de pubergroep die wordt aangeboden op het GGZ te Oss. De bevindingen resulterend uit de observaties en het interview zijn vanuit de literatuur onderbouwd.

Uit het onderzoek is gebleken wat verstaan wordt onder evidence based werken en dus ook de effectiviteit van het aanbod van dramatherapeutische werkwijzen en technieken. Tevens is aangetoond dat het huidige aanbod van de GGZ Oss momenteel niet evidence based is. In het onderzoek zijn daarom ook aanbevelingen gegeven om de effectiviteit te vergroten. Het onderzoek is inmiddels bij de opdrachtgever GGZ Oss besproken en aanbevelingen zijn opgevolgd en geïmplementeerd.

Toon meer
OrganisatieHogeschool van Arnhem en Nijmegen
OpleidingVaktherapie
AfdelingAcademie Gezondheid en Vitaliteit
Datum2013-09-02
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk