De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Herbestemming Generaal de Bonskazerne

hergebruik van het verledem

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Herbestemming Generaal de Bonskazerne

hergebruik van het verledem

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Het doel van DHM Architecten & Adviseurs in deze case, is het vinden van een passende functie en een aansluitend ontwerp te ontwikkelen voor toekomstig gebruik, waarbij allerlei bouwkundige aspecten worden onderzocht en de vijf kernpunten (Balans, Uitnodigend, Efficiënt, Duurzaamheid en Groen & Water) uit onze visie een belangrijke inpassing verkrijgen.
Hierbij zal in worden gegaan op de ons inziens belangrijkste bouwkundige deelonderwerpen, die ook chronologisch terug te vinden zijn in de bijlage van deze eindrapportage: bouwhistorisch onderzoek, functieonderzoek, programma van eisen, schetsontwerp, duurzaamheidonderzoek, bouwfysisch onderzoek,
voorlopig ontwerp. Daarnaast is er ook een literatuuronderzoek verricht aangaande Feng Shui, waarbij het einddoel de toepassingsmogelijkheden binnen het project weergeeft.
Met behulp van bovenstaande onderzoeken en het daaruit gevormde ontwerp is getracht een alternatieve invulling te geven aan het monumentale gebouw van de Generaal de Bonskazerne, waarin een sterke verweving van duurzaamheid en functionaliteit aanwezig is en tevens zorgvuldig is omgegaan met het behoud van het monumentale karakter.

Toon meer
OrganisatieHogeschool van Arnhem en Nijmegen
OpleidingBouwkunde
AfdelingAcademie Built Environment
Datum2013-09-25
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk